Bij Luscii bouwen aan de zorg van morgen

Technologie leidt in alle sectoren tot grote veranderingen; zo ook in de zorg. E-health wordt gezien als een belangrijk middel dat positief bijdraagt aan betaalbare, toegankelijke zorg van hogere kwaliteit en meer regie voor de patiënt. Luscii is een toonaangevend en innovatief bedrijf dat zulke e-health-oplossingen ontwikkelt.

Luscii biedt patiënten de mogelijkheid om vanuit huis begeleid te worden, onder meer via zelfmanagement en de mogelijkheid om vitale waarden als hartslag en bloeddruk te meten en door te sturen naar hun zorgverlener(s) in het ziekenhuis. Op deze manier wordt achteruitgang van de gezondheid voorkomen, blijven ziekenhuisopnames bespaard en heeft de patiënt meer regie over de zorg die hij ontvangt.

Zorg thuis vraagt om grote verandering

Dat de zorg naar het huis van de patiënt kan worden verplaatst is natuurlijk fantastisch nieuws. Zorg thuis betekent dat patiënten sneller het normale leven weer kunnen oppakken.

Deze verplaatsing heeft, zoals je je kunt voorstellen, wel grote consequenties voor ziekenhuizen. Denk bijvoorbeeld aan de werkprocessen, samenwerking in de keten, financiering van zorg, de ICT en het delen van data. Patiënten, zorgverleners, zorgorganisaties en verzekeraars moeten zich voorbereiden op deze verandering.

E-health-oplossingen voor betere zorgprocessen

Het vernieuwen van het zorgproces, met de inzet van e-health, gaat niet vanzelf. De transformatie die met behulp van deze digitalisering plaatsvindt, is zelfs een zo’n grote verandering waardoor:

  1. Zorg in zijn geheel wordt voorkomen, bijvoorbeeld opnames of huisbezoeken;
  2. Of zorg (deels) op een ander moment of andere plaats wordt gegeven, bijvoorbeeld thuis in plaats van in het ziekenhuis of virtueel in plaats van fysiek.

De echte innovatie zit in het toepassen van de technologie, zodat door digitalisering zorg fundamenteel anders (lees: beter) wordt georganiseerd.

Ziekenhuizen begeleiden bij het maken van de omslag

Luscii begeleidt ziekenhuizen bij het maken van deze omslag. De afgelopen jaren heeft Johan samen met collega’s en klanten van FocusCura en Luscii de propositie voor ‘Advies en Implementatie’ dienstverlening ontwikkeld en geïmplementeerd. De propositie heeft als doel het integraal ondersteunen en begeleiden van ziekenhuizen bij het implementeren van nieuwe zorgprocessen. Gezien de groeiambities van Luscii was het belangrijk dat de propositie op een schaalbare manier werd georganiseerd.

Naast de ontwikkeling van deze propositie heeft Johan de aanpak ook daadwerkelijk en met succes in praktijk gebracht bij vooraanstaande ziekenhuizen zoals het UMC Utrecht, het Dijklander Ziekenhuis en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Johan blikt terug

Johan kijkt met plezier en trots terug op deze opdracht:
“Luscii is een tof, dynamisch bedrijf dat in staat blijkt, sterk te groeien én de zorg toekomstbestendig te maken. Dit, door zelfstandig innovatieve oplossingen te ontwikkelen die het samen met betrokkenen implementeert. Luscii draagt zo bij aan het leveren van betere zorg nu en in de toekomst. Werkwijzen zijn mensgericht en gebaseerd op wetenschappelijk gevalideerde modellen en inzichten. Het is een prachtig voorbeeld van waarde creëren door de inzet van technologie. Dit spreekt mij enorm aan. Ik ben erg trots op de bijdrage die ik heb mogen leveren en kijk met veel plezier terug op de samenwerking. Het gaf mij veel energie om hiermee aan de slag te gaan en ik heb veel geleerd over complexe veranderprocessen en de belangen die hierin een rol spelen. Ik wens Luscii dan ook veel succes in haar verdere groei en met het verder vernieuwen van de zorg!”

Wil je meer weten over hoe we met onze aanpak jouw organisatie klaar kunnen maken voor de toekomst? Neem gerust contact met mij op.

Marleen Nuijten

Marleen Nuijten

Opdrachtgever aan het woord

Daan Dohmen, oprichter en CEO van Luscii, over de bijdrage van Johan:

“Johan heeft ons enorm geholpen bij het schaalbaar neerzetten van onze advies- en implementatieactiviteiten. Naast dat hij heel goed in staat was om zich snel in de materie in te werken, heeft hij ook mede de mouwen uit de handen gestoken bij de begeleiding van enkele van onze klanten. Vanwege onze snelle groei was dit erg welkom. Kortom, TOP!”

Meer lezen

Menu