New Nodes op The Next Web 2019

Op vrijdag 10 mei waren we als New Nodes aanwezig op The Next Web Conference. Dit festival vindt elk jaar plaats in Amsterdam en is één van de grootste techfestivals ter wereld met een groot aanbod van toffe sprekers, interessante start-ups en – niet onbelangrijk – lekker eten en gezelligheid. Samen met enkele van onze opdrachtgevers, relaties en associés bezochten we inspirerende sessies, zagen we innovatieve technologie, was er tijd om bij te praten en ontmoeten we veel nieuwe mensen.

Als je niet beter weet denk je bij de naam The Next Web alleen aan internet. Niets is minder waar. Vooral de mensen die er voor het eerst aanwezig waren, gaven aan dat het tech-gehalte “helemaal niet zo hoog is” en dat “er ook gewone mensen komen”. Dit festival kenmerkt zich door een mix van technologie, wat de impact hiervan is op mensen en organisaties en welke mogelijkheden het ons biedt. Hieronder enkele van onze belangrijkste inzichten.

Belangrijkste inzichten

Dave Kerpen, schrijver van “The art of People: How to get everything you want” had 3 belangrijke take aways om succesvol relaties aan te gaan met mensen in je omgeving om je zakelijke doelen te bereiken:

  • Ken jezelf goed voordat je op de bühne gaat.
  • Mensen willen niet geadviseerd worden maar eerst gehoord worden. Luisteren is dus key!
  • Be fantastic, be kind and grateful. Dat werkt aanstekelijk en zorgt ervoor dat mensen iets met je willen ondernemen.

Artificial intelligence (AI) was in heel veel sessies onderwerp van gesprek. Cassie Kozyrkov, Chief Decision Scientist @ Google gaf ons nieuwe inzichten op dit gebied: we moeten niet vergeten dat AI een tool is voor de mens, net zoals bijvoorbeeld een hamer. Zij gaf aan niet bang te zijn voor de tool, echter wel voor de – intenties van – de mensen die de tool gaan gebruiken. We moeten ons realiseren dat AI techniek is, maar aangestuurd wordt door mensen. Het is dus tijd om het minder te hebben over machine learning en meer over machine teaching.

Het is tijd om het minder te hebben over machine learning en meer over machine teaching”

Rand Hindi sprak over het verschil tussen artificial intelligence en human intelligence en waarom we niet bang moeten zijn dat de robots de wereld van ons overnemen, maar vooral op zoek moeten naar manieren waarop deze twee vormen van intelligentie elkaar kunnen versterken.

The Next Web Conference vond vanwege het groeiend aantal deelnemers dit jaar voor het eerst niet in het Westerpark, maar op het NDSM terrein in Amsterdam Noord plaats. En zo kon het dus gebeuren dat we de dag in de zon en aan het IJ konden afsluiten. Wij kijken terug op een geslaagde dag!

Benieuwd naar onze kijk op de impact van technologische ontwikkelingen zoals Artificial Intelligence op organisaties? Neem contact met ons op.

Maarten Kuiper

Maarten Kuiper

Meer lezen

Menu